Vancouver here we come!
Blijf op de hoogte en volg Richard en Dennis
30 Juli 2014 | Canada, Vancouver
Vandaag staat onze laatste rit op het programma. Na de nodige ochtend rituelen vertrokken we rond een uurtje of 10 naar Swarts Bay want vanaf daar nemen we de ferry naar het vaste land. We hadden een reservering staan voor 12 uur maar konden nog mee met de boot van 11 uur. We hebben tijdens de overtocht lekker in het zonnetje op het achterdek gezeten. Op een gegeven moment kregen we een presentatie voorgeschoteld van een bioloog over dolfijnen en orka's. Ze zei nog dat we lucky zijn want tijdens deze overtocht konden we ze wel eens tegenkomen.....Nou als wij aan boord zijn dan weet je het al. Tegen kwart voor 1 meerden we aan en reden we het laatste stukje naar de grote stad en dat was ook wel te merken aan het vele verkeer. Ons hotel bevindt zich op Robson street aan een drukke winkelstraat. We konden gelukkig al inchecken en parkeerden onze auto in een parkeergarage van een nabijgelegen hotel. Bij het inchecken vroegen ze ons al of we voor het vuurwerk komen maar wij weten van niets. Het blijkt dat er vanavond een vuurwerkshow wordt gegeven aan de kust georganiseerd door Frankrijk. Volgens mij is het net zoiets als in Scheveningen want daar worden er ook door diverse landen shows georganiseerd. Nadat we even een rustmomentje hadden ingelast zijn we Robson street gaan verkennen. Veel de Starbucks en de A & W gezien en her en der wat winkels en heel veel Aziatische mensen. Het aantal Sushi restaurants hier is volgens mij ontelbaar. Na een burgertje bij de Mac liepen we via Davie street terug. Hier bevindt zich het hart van de gay scene en iedereen maakt zich op voor de aankomende pride van zondag. Midden in het district zijn zelfs de zebrapaden geschilderd in de regenboog kleuren en veel etalages besteden er aandacht aan net zoals de banken. Daar hangen binnen ook de regenboog vlaggen. We moesten een bank binnen aangezien de ING pas het al dagen niet meer doet. Gelukkig hebben wij nog een andere pas maar de bank kon niets doen en op Internet lees ik dat meerdere mensen in het buitenland er last van hebben. Tegen de avond snel wat gegeten en daarna liepen we naar de vuurwerkshow. Wat een mensen op de been en wat een gekkenhuis. Wij kozen voor een plekje achteraf en hadden ook een prima zicht. Het was mooi en erg gaaf maar een half uurtje is best wel lang haha. Daarna liepen we voetje voor voetje terug naar ons hotel. Bij de likeur shop nog even gestopt om wat Smirnof in te slaan. Bij de kassa moest Rich bijna zijn ID laten zien. Maar toen die man toch wat beter keek zag ie toch dat we ouder waren dan 25. Het kwam door de vuurwerkshow. Ach het zal wel. Tegen een uurtje of 12 zijn we lekker gaan slapen.