Fietsend door Vancouver
Blijf op de hoogte en volg Richard en Dennis
31 Juli 2014 | Canada, Vancouver
Vandaag staat weer een sportief dagje op het programma want we gaan namelijk fietsen door Stanley park en de stad zelf. We hadden de wekker gezet om half 8 zodat we bijtijds een fiets kunnen gaan huren want het belooft weer een warme dag te gaan worden. Rond kwart voor 9 stonden we bij een fietsverhuurbedrijf en 10 minuten later reden we met onze helmpjes op door de steile straten van deze stad. Eerst besloten we om even te gaan ontbijten en de keuze viel op Pappa rotti. We namen ieder een bun en dachten das een bolletje of broodje maar het was warm en luchtig. Het smaakte overigens prima net zoals de koffie. Na deze maal reden we naar het park met als eerste stop de totempalen. Daarna reden we langs het water met uitzicht op de skyline van Vancouver. Ook reden we nog langs een vuurtoren en doemde ineens de Lions gate bridge op. Deze brug heeft wel veel weg van de Golden gate bridge maar dan groen. Het leek ons ook wel een leuk idee om naar Beaverlake te gaan maar we hadden een afslagje later genomen en we gingen toch flink omhoog. Het bleek dat we naar het look out punt aan het fietsen waren en eenmaal hijgerig en puffend boven ( althans ik) hadden we wel een fantastisch zicht op de brug en het water. Via het punt reden we door het park terug naar Beaverlake waar alleen geen bever te zien was en als ze er al zaten waren ze niet te zien aangezien het meer vol waterlelies zit. Na dit bezoekje reden we weer richting het water om ons rondje af te maken. Bij de brug stonden veel mensen stil en dat was omdat er 3 otters te zien waren. We reden weer verder langs een strandje en een zwembad naar het begin punt van de route. We hebben wel zo'n 15 kilometer gefietst in het park. Nadat we het park hadden verkend fietsten we naar Gastown want een bezoekje aan de stoomklok mag natuurlijk niet ontbreken. Elk kwartier speelt hij de melodie van de Big ben. Gastown doet erg gezellig aan met zijn vele souvenirswinkels en restaurantjes maar her en der zie je ook wat verslaafden en daklozen rondlopen. Hier hebben wij geen last van gehad. Na nog even gezeten te hebben reden we via Canada place naar ons hotel om in de koelte nog wat te relaxen. Aan het eind van de middag/ begin van de avond hebben we de fiets gepakt naar Yale town waar de yuppen wonen en het er wemelt van de restaurants en de duurdere auto's. Wij kozen ervoor om dit keer bij Simply Thai te gaan eten en dat is absoluut een aanrader. De curry's vielen goed in de smaak en ondanks dat we kozen voor midium spicy en dat was maar goed ook want pittig was het zekers. Na het eten brachten we de fietsen weer terug en maken we ons op voor de laatste volle dag in Canada.