Dag 15 weer terug naar chiang mai. - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Richard en Dennis - WaarBenJij.nu Dag 15 weer terug naar chiang mai. - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Richard en Dennis - WaarBenJij.nu

Dag 15 weer terug naar chiang mai.

Blijf op de hoogte en volg Richard en Dennis

18 Juli 2015 | Thailand, Ayutthaya

Vandaag gaan wij het mooie maar vooral groene noorden weer verlaten en vliegen wij om 12 uur naar Chiang mai. Om 11 uur kunnen wij mee met de shuttlebus. Ik denk echt dat gaat niet goed komen maar de mensen hier zullen het wel weten toch? We gaan eerst even rustig ontbijten, nou ja rustig? We zitten net helemaal geïnstalleerd en na mijn eerste hap van mijn broodje met banaan komt er iets groots zwart met oranje aanvliegen. In eerste instantie dacht ik nog dat is een vlinder maar nee het is veel enger. Ik sta maar op en kijk er op een afstandje naar. Het meisje van de bediening een beetje lacherig en dacht vast daar heb je weer zo'n toerist. Toen ze dichterbij kwam deinsde zij ook achteruit en is het beter om aan een andere tafel ons ontbijt te nuttigen. Volgens een gids gaat het om de giant hornet. Een steek van dit insect kan behoorlijk pijn doen en volgens mij ook schade aanrichten. De meeste mensen die in dit resort werken zijn lokale mensen zonder enige kennis van het hotel leven. Zo was er een serveerster die gewoon een kopje koffie, die was laten staan door een hotelgast, weer terug gooit in de koffiepot voor algemeen gebruik. Haha.
Na het ontbijt, inmiddels giet het hier behoorlijk, pakken wij de koffers weer goed in en kwart voor elf zitten wij al bij de receptie. Ik knijp hem behoorlijk en als wij om 11uur ook nog eens moeten wachten op andere gasten denk ik echt daar gaat onze vlucht. De rit duurt vrij kort en voor half 12 waren wij al ingecheckt en zit ik rustig te genieten van een cappuccino. 12 uur gingen we boarden en een kwartier later zitten we in de lucht. Tijdens dit uurtje krijgen wij een lunchbox waar we niets van nemen aangezien het er smakeloos uitziet. Na het uurtje landen we op Chiang mai en nemen wij een taxi naar het zelfde hotel waar wij die onrustige nacht hebben gehad. Ze zijn blij dat wij er weer zijn en krijgen een update naar een suite. Deze kamer is echt heel groot en bevalt ons prima. Na even een korte break halen wij een lekkere bananensmoothie en 2 tosti's bij de supermarkt. Ze hebben gewoon een tostiapparaat staan en maken deze warm voor ons. De hele 7 eleven begint er naar te ruiken. Mmmmm. Daarna willen we de doi suthep tempel gaan bezichtigen. Deze tempel ligt 16 kilometer buiten het centrum op een hoge berg. Een taxi er naar toe is de beste manier maar wij hadden geen zin in onderhandelen, wachten en gedoe dus kiezen wij voor een privé chauffeur. We vinden iemand die het voor ongeveer 20 euro wil doen, veel te veel, maar goed de rit erheen is al 50 minuten. De weg is echt schitterend en aangekomen bij de tempel moet je eerst langs allerlei kraampjes met souvenirs en dan heb je de keus om de trap te nemen of het liftje..... hmm het liftje dan maar en dan lopend terug. De tempel is fantastisch om te zien en biedt een mooi uitzicht over de stad. Echt een must see. We lopen via de trap naar beneden en onze chauffeur brengt ons weer terug. Even chillen op de hotelkamer en 's avonds komen we lopend nog op een leuke markt terecht en eten we bij een lokaal restaurantje. We zitten op plastic tuinstoelen met afschuwelijke tafelkleden maar het eten was fantastisch. Echt thais en voor nog geen 5 euro per persoon inclusief een biertje. Wij vinden het welletjes en gaan terug naar ons hotel. Morgen vertrekken wij naar Cambodja.