Tweede dag Yanshou
Blijf op de hoogte en volg Richard en Dennis
20 Juli 2013 | China, Yangshou
Nu ik dit verslag zit te typen zitten we heerlijk op ons balkonnetje met uitzicht op de hoogstgelegen rijstvelden ter wereld in ping'an.we zijn dus lekker aan het relaxen. Maar nu even terug naar gisteren. Gisteren hadden we een rustdag op het programma staan. Dus lekker uitslapen, rustig ontbijten en nadat we dat hebben gedaan hebben we besloten om toch weer een fiets te huren zodat we nog wat van de omgeving konden zien. We fietsen door allerlei dorpjes waar wij toch niet graag willen wonen. Wel stond overal de televisie aan want daar kunnen ze toch niet zonder. Daarnaast zagen we ook veel kaartende mensen. We reden via Baissa naar de dragons bridge en vanaf dat punt gingen we weer terug. Het was lekker bewolkt tijdens onze fietstocht en af en toe kwamen er wat druppels uit de lucht. Deze zorgden voor een aangename verkoeling. Toen we terugreden kregen we de bevestiging dat ze hier in China ook hond eten. Tijdens het fietsen zag ik een man op een rode scooter met acherop een gebraden dier. Hij reed naar een winkel toe en wij daarvoor ook stoppen. Ik was nieuwsgierig naar wat het was en dus het bleek gebraden hond. Tegen een uurtje of 4 waren we weer in ons hotel en rond half 6 gingen we een hapje eten want om 7 uur worden we opgehaald voor de lichtshow. De lichtshow is gemaakt door de zelfde makers van de openingsceremonie van de olympische spelen. De Chinezen in het theater waren meer spektakel dan de show. De show begon om kwart voor 8 maar tot 8 uur bleven er maar mensen binnen lopen. De Chinezen zijn niet stil tijdens een voorstelling en kletsen luidruchtig raak. Voordat de voorstelling is afgelopen willen de meestd toeschouwers naar huis en kunnen ze rustig voor je gaan staan als de rij stil staat. Vrij normaal hier. De show zelf was wel leuk om te zien vooral omdat het op het water afspeelt met als achtergrond het Karstgebergte. Tegen half 10 waren we weer in het hotel. Weer lekker slapen na een vermoeiende dag...... De bedden zijn overigens vrij hard in China maar tot nu toe slapen we prima.